مراحل ساخت بتونه

مراحل ساخت بتونه

بتونه به فعالیتی گفته می شود که طی آن نقاش ساختمان درزهای گچی، چوبی یا فلزی بین دیوار را پوشش می دهند تا ظاهر بهتری در دیوارها ایجاد شود. امروزه بتونه کاری از جمله مهم ترین کارها در هنگام رنگ آمیزی ساختمان به شمار می رود. عمل بتونه کاری بعد آخرین مرحله پرداخت و قبل از شروع رنگ آمیزی اصلی دیوارهای ساختمان انجام می شود. نقاش ساختمان باید ساخت انواع مختلف بتونه را یاد داشته باشد تا بهترین بهترین کیفیت را هنگام رنگ آمیزی ساختمان ارائه دهد. علاوه بر این کیفیت مواد اولیه برای ساخت بتونه نیز مهم است؛ چرا اگر کیفیت مواد مطلوب نباشد، بتونه ساخته شده بسیار نامرغوب خواهد بود و دیوار شما را به خوبی پوشش دهی نمی کند یا ممکن است پس از مدتی، روی آن ترک بخورد. در ادامه این مقاله به طور کامل درباره بتونه کاری و مراحل ساخت بتونه توضیح داده ایم. همراه ما باشید:

بتونه ساختمان چیست؟

برای آن که سطح دیوارهای خانه شما کاملا صاف و هموار باشد، نقاش ساختمان باید قبل از رنگ آمیزی دیوارها، درزها و حفره های دیوار را کاملا پر و یکدست کند، به این کار، بتونه کاری می گویند. بتونه کاری و پوشش دهی دیوارهای ساختمان معمولا با استفاده از یک لایه خمیری انجام می شود. برای ساخت لایه خمیری، باید از گل بتونه استفاده کنند. برای بتونه کاری ساختمان، یک لایه از مایه خمیری را با استفاده از کاردک، به حفره ها و درزهای دیوار می زنند تا پوشش دهی مناسبی انجام شود. مایه خمیری که برای بتونه کاری از آن استفاده می کنند، مل است که به آن گل بتونه هم می گویند. بهترین زمان برای بتونه کاری، قبل از رنگ کردن دیوار ها است. نقاش ساختمان ابتدا باید حفره های دیوارها را بتونه کاری کند تا ناهموار بودن آن ها درست شود. او پس از سنباده زنی، اقدام به رنگ آمیزی دیوارها می کند‌.

با انواع بتونه ساختمان آشنا شوید

بتونه های ساختمان انواع مختلفی دارند و با استفاده از مواد اولیه متفاوتی ساخته می شوند. این بتونه ها به شرح زیر هستند:

  • بتونه روغنی

کاربرد بتونه روغنی برای پوشش دهی دیوارهایی است که روی آن ها رنگ روغن وجود دارد. از بتونه کاری روغنی برای پوشش دهی اجسام فلزی و چوبی نیز استفاده می شود. بتونه کاری پلاستیکی نیز برای صاف کردن و پوشش دهی روی دیوارهایی استفاده می شود که رنگ پلاستیکی دارند. برای ساخت هر نوع از بتونه، باید از رنگ های مخصوص استفاده شود.

با انواع بتونه ساختمان آشنا شوید

بتونه روغنی را می توان در دو نوع رنگی و سفید تهیه کرد. مواد مورد نیاز برای ساخت بتونه روغنی، تینر، رنگ روغن، گل بتونه، روغن بتونه و آب هستند. با توجه به اینکه چه مقدار بتونه قصد دارید درست کنید، اندازه هر کدام از مواد مورد نیاز هم متفاوت خواهد بود. برای ساخت بتونه روغنی ابتدا باید مقداری رنگ مخصوص بتونه را در ظرفی بریزید و سپس به مقدار لازم گل بتونه را به آن اضافه کنید؛ سپس با کاردک آن را هم بزنید، تا جایی که گل بتونه به خوبی در رنگ مخلوط شود‌. در ادامه کمی آب را به مخلوط اضافه کنید. در صورتی که مایلید بتونه چسبندگی هم داشته باشد، به آن تینر بزنید.

  • بتونه پلاستیکی

برای تهیه بتونه پلاستیکی باید مقدار مورد نیاز از رنگ پلاستیکی را با گل بتونه مخلوط کنید. با استفاده از بتونه پلاستیکی می توانید درزهای دیوارهایی که روی آن ها رنگ پلاستیکی وجود دارد را پوشش دهید. توجه داشته باشید که بتونه پلاستیکی باید سفت باشد؛ در صورتی که بتونه پلاستیکی شما شل باشد از روی کاردک سر می خورد و نمی توانید از آن روی دیوار استفاده کنید. اگر بعد از ساخت بتونه پلاستیکی دیدید که چسبندگی مورد نظر شما را ندارد، می توانید به آن مقداری چسب چوب اضافه کنید تا حالت چسبندگی پیدا کند.

  • بتونه کناف

بتونه کناف بسیار مقاوم و محکم است و مراحل ساخت آن نیز نسبت به سایر بتونه ها راحت تر است. ایتدا باید مقداری پودر کناف را در یک ظرف بریزید و سپس به آن آب اضافه کنید. مخلوط حاصل را باید تا جایی هم بزنید که سفت شود. در صورتی که بتونه شما هنگام پوشش دهی دیوار ترک می خورد، می توانید هنگام ساخت آن مقداری شکر و سفیده تخم مرغ به آن اضافه کنید.

نکات مربوط به بتونه کاری

یکی از کارهای مهم قبل از رنگ آمیزی دیوارهای ساختمان، بتونه کاری است. بتونه کاری با پوشش دهی مناسب و صاف و یکدست کردن دیوارها، باعث بهتر شدن ظاهر دیوار و افزایش کیفیت رنگ آمیزی می شود. بتونه کاری فعالیت حساسی است؛ به همین دلیل باید با نهایت دقت و توسط افراد متخصص انجام شود. در هنگام ساخت بتونه باید به مقدار و جنس و کیفیت موادی که استفاده می شود، دقت کنید. چنانچه کیفیت مواد اولیه مطلوب نباشد، دیوار شما به خوبی پوشش دهی نمی شود. پس از بتونه کاری حتما باید سنباده زنی هم انجام شود تا قسمت های اضافه بتونه از روی دیوار حذف شود و به آن ظاهری نافرم ندهد. در صورتی که دیوار شما نم دارد یا مرطوب است، حتما قبل از بتونه کاری علت آن را پیدا کرده و مشکل را رفع کنید؛ چرا که در غیر این صورت ممکن است دیوار شما پس از رنگ آمیزی، ترک بخورد.

نکات مربوط به بتونه کاری

سخن پایانی

به پوشش دهی درزهای دیوار ساختمانی و صاف و یکدست کردن آن ها توسط نقاش ساختمان قبل از آن که رنگ آمیزی دیوارها را شروع کند، بتونه کاری می گویند. برای ساخت بتونه باید گل بتونه را با رنگ مخصوصی که می خواهید، مخلوط کنید. بتونه ساختمان می تواند سفید و یا رنگی باشد. بتونه انواع مختلفی دارد که شامل بتونه روغنی، بتونه پلاستیکی و بتونه کناف هستند. بتونه روغنی برای دیوارهایی مناسب است که روی آن ها با استفاده از رنگ روغن، رنگ شده و بتونه پلاستیکی برای دیوارهایی مناسب است که روی آن ها با استفاده از رنگ های پلاستیکی، رنگ آمیزی شده است. برای آن که بتونه کاری دیوار شما بسیار خوب انجام شود، باید مواد اولیه باکیفیتی را برای ساخت بتونه تهیه کنید. شما می توانید مواد مورد نیاز خود را از فروشگاه های معتبر و مورد اطمینان خریداری کنید.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *