پاراوان یا جداکننده فضا

پاراوان یا جداکننده فضا

پاراوان یا جداکننده از ریشه یک کلمه فرانسوی  ( paravent) است که در ایران به نام پارتیشن هم معروف می باشد. پارتیشن از جمله عناصر اصلی است که برای جداسازی موقت محیط از یکدیگر استفاده می‌ شود. در مواردی لازم است با دقت به نیازهای مختلف در مکان زندگی و یا محل کارمان، بخش های زیادی در فضاهای داخلی انجام دهیم. همچنین، با دقت به اهمیت بحث حریم‌ ها در طراحی، در بسیاری از موارد لازم است از پارتیشن برای تقسیم فضاها استفاده کنیم. طرح‌ و رنگ ‌های گوناگون، استقامت و پایایی  pvc  و mdf، آن ‌ها را به نمونه خوبی برای تولید پاراوان تبدیل می‌ کند. این دو متریال به آسانی قابل تمیز کردن هستند و بدون نیاز به شستشو می ‌توانند مورد استفاده قرار گیرند. در ادامه مطالب بیشتری را درباره پاراوان بیان خواهیم کرد. همراه ما باشید:

تاریخچه استفاده از پاراوان

بهتر است بدانید که کارنامک پارتیشن ها از چین پرورش یافته است. مردم این کشور اغلب این محصول را برای درب های ورودی خانه هایشان در نظر می گرفتند و سطح پاراوان ها را با طرح های زیبا و سنتی طراحی می کردند. اصولا پاراوان ها به منظور جداکننده ای جهت عدم مشاهده اطراف خانه در هنگام باز شدن درب اصلی بوده است. می توانیم به گرایش کشورهای دیگری نیز به جمع علاقه مندان به این نوع از پارتیشن ها از جمله  ژاپن و کره اشاره کرد؛ بنابراین پاراوان امروزه در بسیاری از مکان ها به منظور یک کالای دکوراتیو و پرمصرف مورداستفاده قرار می گیرد.

این وسیله از گذشته در معماری سنتی ایران در ابتدای ورودی خانه ها بوده است. پاراوان وسیله ای است که به هشتی معروف می باشد. در واقع پاراوان برای حفظ حریم خصوصی محیط داخل مدل سازی شده بود. به همین علت این کالا یکی از پرطرفدارترین کالاها برای تقسیم بندی محیط و حفظ حریم خصوصی از گذشته تا به امروز است.

کاربرد پاراوان چیست؟

 مهم‌ ترین دلیل استفاده از پاراوان تفکیک فضا است. اما برای حفظ حریم خصوصی (محرمیت) و هم‌چنین برای تفکیک قسمتی از فضای بیرونی از محیط داخل خانه نیز از آن استفاده می ‌شود. مسئله حریم خصوصی از گذشته در معماری سنتی ایران مورد بحث بوده است. به نحوی که در ابتدای ورود به خانه، فضایی هشت ضلعی با نام هشتی ایجاد می‌ کردند تا حریمخصوصی فضای داخلی خانه حفظ شود. از پاراوان می ‌توان برای اخفا کردن قسمت‌ های خصوصی اماکن، مانند سرویس بهداشتی، حمام و … استفاده کرد. به طور کلی از پارتیشن برای مصارف زیر استفاده می ‌شود:

  • محدود کردن فضای ورودی
  • جداسازی فضای هال و‌ پذیرایی از یکدیگر
  • جداسازی پذیرایی از غذاخوری
  • پوشاندن قسمت های قناس
  • ایجاد فضا اتاق کار یا فضا برای تعویض لباس در اتاق خواب های بزرگ
کاربرد پاراوان چیست؟

طراحی و جنس پاراوان چگونه است؟

مدل سازی پارتیشن در کشورهای مختلف باهم فرق دارد. به عنوان مثال در چین و ژاپن، این محصول به صورت کاغذی مورد استفاده قرار می‌ گیرد. عرض معیار برای این نوع جداکننده فضا، ۴۰ تا ۶۰ سانتی متر و ارتفاع  مورد نظر ۱۸۰ تا ۱۸۵ سانتی متر است. اغلب از mdf  یا pvc برای ساخت آن استفاده می ‌شود. در صورتی که اندازه عرض‌ های آن کوچک‌ تر یا بزرگ‌ تر شود، مقاومت ایستایی آن کم شده و با کوچک ‌ترین ضربه بر روی زمین رها می ‌شود. پاراوان با داشتن ۳ تا ۴ لت، به لحاظ استقامت در شرایط مقبولی قرار می ‌گیرد. چنانچه پایه ‌ها دارای ابعاد معیاری نباشند، نمی ‌توانند وزن را به خوبی تحمل کنند و استقامت و ایستایی کافی نخواهند داشت. جالب است بدانید که توانایی حرکت دادن این جداکننده فضا، این امکان را به شما می دهد تا در صورت نیاز  آن را جمع و به مکان دیگری منتقل کنید.

آشنایی با انواع پاراوان

پاراوان ها با توجه به کاربری و محیطی که مورد استفاده قرار می گیرند، همچنین جنس مواد سازنده آن ها در انواع مختلفی در بازار موجود هستند که در این قسمت برخی از آن ها را معرفی می کنیم:

۱. پاراون ساده

به طورکلی این مدل از پاراوان ها ساده ترین مدل این کالا هستند. شما می توانید آن را در رنگ های تمام سفید، نقره ای و بسیاری از طیف های رنگی متنوع سفارش دهید. در نتیجه محوطه موردنظر خود را به کمک آن بپوشانید و از این لحاظ مانند دیوار عمل می کند. لازم به ذکر است که این نوع از پاراوان ها ارزان ترین نوع این محصولات هستند.

۲. پاراوان چوبی

پاراوان های چوبی که از جنس چوب ساخته شده اند. این محصولات به خاطر جنسی که دارند، برای استفاده در محل های بدون رطوبت یا با رطوبت کم، ساخته شده اند؛ چون که برخورد آن ها با آب سبب خراب شدن یا پوسیدگی این قسم از پارتیشن ها می شود. اغلبا طرفدارهای این نوع پاراوان ها بیشتر از دیگر پاراوان ها هستند. دلیل آن هم این است که چوب به آسانی با چیدمان و دکوراسیون داخلی خانه ست می شود و به تنهایی هم چشم‌ انداز زیبایی دارد. از پاراوان های چوبی عمدتاً در فضاهای نشیمن، اتاق خواب و غذاخوری ها استفاده می شود.

۳.پاراوان حکاکی شده

پاراوان حکاکی یا لیزری هم دارای تنوع رنگ و نقش بسیار زیادی است. یکی از مشهورترین انواع پارتیشن متحرک است. در این نوع از پارتیشن متحرک، به وسیله دستگاه لیزر نقش‌ مدنظر شما بر روی ورق ام دی اف برش داده شده و حکاکی می شود. این نوع از پاراوان ها نیز مانند نوع چوبی قابل استفاده در مکان های مختلفی مانند آشپزخانه، منازل، رستوران ها ودیگر اماکن هستند.

۴. پاراوان چاپی

پاراوان چاپی به نوعی از پارتیشن متحرک اطلاق می شود که چاپ طرح های مختلف بر روی صفحه ام دی اف صورت می گیرد. خرید پاراوان چاپی مثل پاراوان ساده به صرفه است و فقط هزینه کمی بابت چاپ طرح موردنظر از مشتری گرفته می شود.

آشنایی با انواع پاراوان

۵. پاراوان مشبک

 زیباترین نوع این محصولات پاراوان های مشبک استو  زمانی زیبایی آن ها دوبرابر می شود که عبور نور اهمیت دارد. معمولاً زمانی مورد استفاده قرار می گیرند که نیاز باشد نور از پاراوان بگذرد. حقیقتا استفاده از پاراوان مشبک در قسمتی از خانه باعث تاریک شدن فضای پشت آن می شود؛ بنابراین اگر نور قسمت پشتی در خانه دارای اهمیت است، باید انواع مشبک این محصول را انتخاب کنیم. این شیشه های رنگی یا ساده کار شده برای خانه هایی که سبک سنتی دارند، بسیار مناسب هستند و باعث ایجاد فضایی مناسب در خانه خواهند شد.

۶. پاراوان حصیری

در پاراوان حصیری برای پارتیشن بندی فضا از حصیر استفاده می شود. در واقع پاراوان های حصیری یکی از پاراوان هایی است که وزن کمی دارد. به همین جهت نیز با انواع دیگر پاراوان متحرک و مخصوصا پاراوان شیشه ای بسیار تفاوت دارد.همین موضوع نیز حرکت دادن این نوع محصول را راحت تر کرده است. بهتر است بدانید که در اطراف چارچوب پاراوان های حصیری، برای ماندگاری بیشتر کار از قاب ام دی اف استفاده می شود. البته باید دقت داشته باشید که مانند دیگر پاراوان ها، این محصول حصیری نباید کامل باز شود، بلکه زاویه ای میان قسمت های آن باید همیشه وجود داشته باشد.

۷. پاراوان تصویری

در این نوع از پاراوان ها تصاویری از طبیعت و آسمان و یا تصاویر دلخواه شما بر روی آن کشیده می شود. در بین انواع مختلفی از تصاویر، نوع آسمان مجازی یکی از طرح های پرمصرف پاراوان ها است و عمدتاً برای فضاسازی و ایجاد دکورهای جذاب کاربرد دارد. برخی از انواع پاراوان های تصویری قابلیت شستشو دارند و به آسانی  می توان جرم های روی سطح آن را شست.

۸. پاراوان شیشه ای

می توان گفت پاراوان شیشه ای به نوعی همان دیوار شیشه ای است. این محصول کمی با ویژگی های پارتیشن متحرک متفاوت است و ظاهری با طراوت و تأثیری فوق العاده بر روی چیدمان داخلی دارد. پارتیشن شیشه توسط فریم های آلومینیومی، استیل و یا سایر سخت افزارهای نگه دارنده شیشه، ایجاد می شود و شیشه های آن عموماً شیشه سکوریت هستند.

۹. پاراوان پزشکی

پاراوان پزشکی از جمله پاراوان های پر استفاده در کلینیک ها و بیمارستان ها بوده و قابل جابه جایی است. اکثر پاراوان های پزشکی به علت حساسیت محیط مورد استفاده، قابل شست وشو بوده و پاک کنندگی راحتی دارند. از پاراوان های پزشکی بیشتر به منظور پوشاندن بخش ویزیت و یا تزریقات بیماران استفاده می شود.

۱۰. پاراوان سربی

 پاراوان سربی کاربرد پزشکی در بخش رادیولوژی دارد. این محصول که به دیوارک سربی نیز معروف است، در صنایع پزشکی بسیار پرکاربرد می باشد. این محصول به منظور مراقبت در برابر پرتوهای ایجاد شده از دستگاه های گوناگون در طب پزشکی که فقط با استفاده از عنصر سرب قابل تشعشع گیری می باشند، مدل سازی شده است.

نکاتی در خصوص انتخاب و خرید اقسام پاراوان

به طورکلی در انتخاب و خرید دیوارهای جداکننده یا پاراوان ها موارد گوناگونی  می تواند نقش داشته باشند که عبارتند از:

  • روش جابه جایی، روش استفاده، سایز و مواد تشکیل دهنده از جمله موارد مهم در تصمیم گیری برای انتخاب پاراوان است.
  • به یاد داشته باشید که کیفیت، جنس و ویژگی ها اساسی یک پاراوان نباید به خاطر قیمت کم نادیده گرفته شود.
  • یک پاراوان مناسب باید تا ۴ لته داشته باشد تا به تعادل‌ کافی برسد؛ زیرا چنانچه ابعاد پایه ها استاندارد نباشد نمی توانند وزن آن را تحمل کنند و ایستایی ندارند.
  • دقت کنید اگر محیط شما مربع، مستطیل یا دایره باشد، نوع پاراوان مورد نیاز متفاوت خواهد بود، بنابراین اگر قبل از خرید با اشخاص کاردان مشورت کنید، بهتر است.
نکاتی در خصوص انتخاب و خرید اقسام پاراوان

جمع بندی  در این بخش ما شما را با انواع پاراوان آشنا کردیم. پاراوان یک نوع پارتیشن قابل جابه جایی است که برای پارتیشن بندی و تقسیم فضا از آن استفاده می شود. همچنین تلاش کردیم تا اطلاعاتی کاربردی برای این که خرید موفق داشته باشید، به شما ارائه کنیم. امیدواریم این مطالب موثر واقع شده باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *