یکی از عالی و مناسب ترین سازه ها که قابلیت پوشاندن سقف ساختمان هایی از جمله ساختمان های صنعتی بزرگ، مراکز تجاری و مراکز آموزشی و … را دارند، سقف های کاذب آلومینیومی هستند. این سقف همین طور که اسمش مشخص است، به شکل سقف کاذب آلمینیومی با تایل الومینیومی مورد استفاده قرار می گیرد. سقف های آلومینیومی اغلب در سایزهای ۶۰*۶۰ سانتی متر، ۱۲۰*۶۰ و یا ۳۰*۳۰ سانتی متر به کار برده می شوند. اگر شما نیز قصد استفاده از سقف های کاذب آلومینیومی را دارید، بهتر است بیشتر با این محصول آشنا شوید. در ادامه همراه ما باشید:
بیشتر با سقف های کاذب آلومینیومی آشنا شوید
تایل های آلومینیومی به این صورت به کار برده می شوند که به طور یک دست و با نظم در کنار هم قرار می گیرند و سطح کامل سقف زیرین را می پوشانند. البته به وسیله آویزهای مخصوص کمی با سقف اصلی فاصله می گیرند. سقف های آلومینیومی وزن زیادی ندارند و ظاهری اداری و شیک را برای فضا به ارمغان می آورند. به همین علت است که انواع مختلفی از سقف های کاذب آلومینیومی را بیشتر از هر جای دیگر در اداره ها می بینیم. سقف کاذب آلومینیومی انواع مختلفی دارد. اما مهمترین دسته بندی سقف های آلمینیومی با توجه به نوع نصب و دیگر متریال های ترکیبی با آلومینیوم است. موارد رایجی از این نوع سقف کاذب را می توان در مکان های عمومی خاصی مانند سقف کاذب آشپزخانه در رستوران ها، کافیشاپ ها و هتل ها دید.
مزیت های سقف کاذب آلومینیومی چیست؟
سقف کاذب آلومینیومی نیز همانند دیگر سقف های کاذب مانند pvc، چوبی، طلقی و … دارای مزیت های چشمگیری است که برخی از آن ها همراه با توضیحات مختصری درباره هر یک عبارتند از:
- عایق صدا هستند.
یکی دیگر از مزیت های اصلی سقف های کاذب آلومینیومی، این است که به خوبی از ورود و خروج صدا از محیط جلوگیری می کند. به گونه ای که می توان آن ها را به عنوان سقف کاذب آکوستیک نیز محسوب کرد. سقف های کاذب آلومینیومی به این دلیل که عایق صدا هستند، از آن ها برای پوشش در سقف سینماها، سالن های تئاتر، مراکز آموزشی و … استفاده می شود.
- دارای عمری طولانی و دوام بالایی هستند.
جنس تایل ها از آلومینیوم است؛ به همین دلیل در برابر شرایط جوی، حرارت و … مقاوم هستند. از طرف دیگر این محصول دارای طول عمر بالایی است. سقف کاذب آلومینیومی نسبت به دیگر سقف ها از جمله سقف های کاذب پی وی سی، طلقی، گچی، چوبی و … دارای عمری مفید و بیشتری هستند.
- از تنوع رنگ بالایی برخوردار هستند.
سقف کاذب آلومینیومی دارای تنوع رنگ بالایی است. در نتیجه دست ادمی را برای انتخاب کردن مناسب ترین رنگ برای مراکز تجاری، صنعتی، آموزشی و … باز می گذارد. با این حال در طرح آن چنان متنوع و گوناگون به شمار نمی روند.
- در برابر رطوبت هوا مقاومت خوبی دارند.
یکی از مزیت های سقف های کاذب آلومینیومی، این است که در برابر رطوبت بسیار مقاوم هستند. به همین دلیل می توان آن را با خیالی آسوده برای استخر، سرویس بهداشتی و هر مکانی که رطوبت بالایی دارد، به کار برد. از دیگر ویژگی های این محصول می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سقف کاذب المینیومی مقاومتی بالا در برابر رطوبت دارند و برای منطقه های شرجی بسیار مناسب هستند.
- تنوع در رنگ بندی بالایی که سقف های کاذب دارند، میتواند باعث زیبایی در محیط کار و ادارات شده و ظاهری نو به این مکان های سرد و رسمی ببخشد.
- قابلیت دسترسی داشتن به اتصال ها و زیرسازی های سقف اصلی در پشت این سقف وجود دارد.
- امکان تعمیر آسان را فراهم می کنند.
- داشتن وزن کم و نصب آسان برای این سقف یک مزیت محسوب می شود.
- مقاومت بالایی در برابر آتش سوزی ها دارند.
- قابلیت جمع و دوباره نصب کردن این سقف در محیط های دیگه وجود دارد.
- سقف های کاذب المنیومی به راحتی شسته می شوند.
معرفی انواع سقف کاذب آلومینیومی
سقف های کاذب آلومینیومی را می توان در ۲ دسته نمایان (Lay-in) و دسته پنهان (Clip-in) قرار دارد. در این بخش بعدی خواهیم دید که هر کدام از این مدل ها چه ویژگی هایی دارند:
- سقف کاذب آلومینیومی نمایان (ni_yaL)
اگر نیاز باشد که به تاسیساتی دسترسی داشته باشیم، در این صورت ورقه های سقف آلومینیومی، به شکل T نصب می شوند. به این صورت که برای دسترسی به تاسیسات پشت سقف کاذب احتیاجی به تغییر مکان آن ها نیست. جالب است که بدانید تایل آلومینیومی نمایان با شکل دادن به ورق کویل آلومینیومی یا گالوانیزه و در دو مدل بدون لبه و لبه دار تولید می شود.
- سقف کاذب آلومینیومی پنهان
اگر امکان دسترسی به تاسیسات در پشت سقف کاذب لازم نباشد، از تایل آلومینیومی پنهان استفاده خواهد شد. در این شرایط دیگر بین هر تایل آلومینیومی سقف کاذب، فاصله ای وجود نخواهد داشت. در نتیجه به شکلی یکپارچه و یک دست و پیوسته کنار یکدیگر قرار می گیرند. این مدل در مقایسه با مدل قبل، این حالت ظاهر زیبا و تر و تمیزتری دارد.
از دو گروه اصلی در بخش قبلی که بگذریم، نام ها و مدل های دیگری هم در کنار سقف آلومینیومی دیده می شوند. دیگر سقف های کاذب آلومینیومی عبارتند از:
- سقف کاذب دامپا
سقف کاذب دامپا (Dampa Ceiling System) از شکل دادن به ورق کویل آلومینیومی در مدل های 100 و 200 میلی متری تولید می شود. سقف کاذب دامپا به دو صورت کوره ای و یا با استفاده از پودر الکترواستاتیک رنگ آمیزی می شود و در رنگ های متنوعی وجود دارد. سقف کاذب دامپا خود دارای دو مدل ساده و سوراخ دار است. افرادی که خواهان سقف کاذب آلومینیومی آکوستیک هستند، معمولا به سراغ سقف کاذب دامپا (مخصوصا مدل سوراخ دار) می روند. از مزایای سقف کاذب دامپا می توان به مقاومت در برابر حریق، ضد خوردگی و قارچ، قابل شستشو و قابل بازیافت بودن، ضد خش، دفع کننده گرد و خاک، زیبایی و نیز دسترسی آسان به تاسیسات پشت سقف کاذب اشاره کرد.
- سقف کاذب لوور آلومینیومی
سقف کاذب لوور آلومینیومی سقفی باز است که به شکل باکس های نواری یا طولی به کار برده می شود. به همین دلیل در مواقعی به این مدل سقف کاذب آلومینیومی، نواری نیز گفته می شود. مونتاژ و دمونتاژ سریع، امکان نورپردازی سقف مدولار، جلوگیری از اتلاف دما، امکان بازیافت، انعکاس بیشتر نور و آسانی ترکیب با سایر سقف های کاذب از جمله مزایای سقف کاذب لوور آلومینیومی به شمار می رود.
در صورت اجرای اصولی و صحیح، سقف کاذب لوور آلومینیومی یکی از ساده ترین مکانیزم ها را برای باز و بسته شدن را در میان انواع سقف های کاذب فلزی دارد. باز کردن و نصب مجدد هر یک از باکس ها بسیار آسان هستند؛ بنابراین، سقف کاذب لوور آلومینیومی دسترسی شما به هر نقطه از فضای پشت سقف را به راحتی فراهم می کند.
نحوه نصب و اجرای انواع سقف های کاذب آلومینیومی
انواع مختلف سقف های کاذب آلومینیومی سریع و راحت نصب می شوند. اما استانداردهای مخصوص به خود را نیز دارند. به همین علت پیشنهاد میکنیم که از متخصصان حرفهدای و آموزش دیده برای نصب سقف های آلومینیومی کمک بگیرید. با استفاده از اپلیکیشن «خدمت از ما» می توانید بهترین متخصصان این حوزه در شهرتان را در چند مرحله کوتاه پیدا کنید. در نتیجه از راهنمایی آنان بهترین استفاده ممکن را ببرید.
معایب سقف کاذب آلومینیومی
اما با وجود مزایای متعدد، این سقف چندان هم بی عیب نیست. موارد زیر برخی از عیوب سقف کاذب آلومینیومی هستند:
- یکی از معایب سقف های کاذب آلمینیومی این است که خیلی دارای زیبایی بصری نیستند.
- این سقف ها امکان دریافت نور خورشید را ندارند. البته این نوع سقف ها را در نقاطی که به نور خورشید زیاد احتیاج نیست، استفاده و نصب می کنند.
- یکی دیگر از معایب سقف آلومینیومی قیمت بالای آن است، که به همین علت خیلی مورد استفاده قرار نمی گیرد.
سخن پایانی بهتر است که انتخاب سقف کاذب با توجه به شرایط محیط و نیازها باشد. با توجه به اینکه گستردگی در انواع سقف کاذب بسیار فراوان است، در نتیجه بهتر است که با توجه به نوع نیازتان بهترین و مناسب ترین سقف کاذب را انتخاب نمایید.